Resultat af THE MASTERS 2018

Resultat af THE MASTERS 2018

En blæsende og våd afslutning på Race til Brundtland og Masters.

Forventningerne til Masters – weekenden og til egne færdigheder var overdimensioneret store og næsten alle Nørder havde udråbt sig selv til favoritter i Masters turneringen forud for afviklingen. Der var også (for en gangs skyld) spænding i toppen af den samlede stilling, hvor en 4-5 spiller reelt set havde muligheden for at løbe med GN Race to Brundtland titlen. Enkelte spillere ankom endda allerede torsdag, for at få en prøverunde, men det skulle vise sig ikke at hjælpe dem en flyvende fis.

Fredag

Det officielle program startede med Masters Choice fredag kl. 16.00. Men de fleste Golfnørder havde allerede indfundet sig fredag morgen for at gå en træningsrunde. Men de fik flere udfordringer end forventet, da stormen Knud meldte sin ankomst og sendte vindstød af orkanstyrke, samt en masse regn hen over anlægget. Så træningsrunden kunne ikke rigtig bruges til noget, i sær da mange af ”tøsedrengene” kun nøjedes med at gå de første 9 huller!

Men da Masters Choice skulle afvikles, havde elementerne heldigvis forbarmet sig lidt over gruppen og vinden havde lagt sig en smule og det holdt tørt. Sidste års Masters vinder, Morten Brandstrup, stod for turneringen og havde valgt at der skulle spilles Texas Scrample. Noget nyt, der ikke tidligere har været afprøvet i Golfnørderne. Det viste sig at være en rigtig god måde at skabe sammenhold (i det mindste i hver bold) og for første gang så man Golfnørder, der reelt heppede på andre Golfnørder ( … i det mindste i hver bold)☺

Nummer to i Masters Choice konkurrencen og dermed i præmierækken, blev Morten Solgaard, Søren Mouritsen og Thomas Lind. De lå a-point med to andre hold på 25 point, men et helt forrygende put på 3½ meter på hul 9, sørgede for at gruppen landede 2. pladsen. Det er nok første gang, at man faktisk vil huske 2. pladsen i en konkurrence! 1. pladsen blev vundet med 25 point af Steen Hansen, Carsten Ebdrup og Søren Morsing hvor de havde 18 på de sidste 6, hvor de 2 andre hold havde 17 på de sidste 6.

Lørdag, dag 1 i Masters turneringen

Der blev, bogstaveligt talt, blæst til kamp lørdag morgen! Efterveerne fra Orkanen Knud hang stadig over anlægget og resulterede i flere væltede vogne og flyvende paraplyer. Vejret med skiftende byger og solskin var ikke en god kombi for en del af spillerne, mens andre åbenbart gav pokker i det og spillede op til sædvanlig niveau. På Gamebook kunne man hurtigt se feltet blive splittet i to og mange sad fast i bunden, hvor der også blev udkæmpet et godt gedigent drama. I toppen lå der en gruppe af forhåndsfavoritterne, der kæmpede en indædt kamp imod hinanden. De blev dog alle snydt af forrige match’s nr. 2, Henrik Lenler, der endelig tog sin første jomfrusejr i Golfnørdernes regi med en runde i 29 point. En glad Henrik udtalte: Shit, det har jeg ventet længe på!:-)

Søndag, dag 2 i Masters turneringen

Knud var død og der var for første gang siden torsdag hæderligt golfvejr. På dagen skulle der findes en match vinder, samlet Masters vinder og Race to Brundtland vinder, så alle havde forhåbninger om noget stort.
Der var lørdag aften blevet hældt rigeligt med Blå Gajol på lørdagens sejrherre, men Lenler stillede til start i førerbolden i topform og klar på mere. Andre notabilities i førerbolden var Claus Blem, Kenneth Brødløs og Leif Jensen, der var poppet op i førerbolden som en trold af en æske. Forud for dem var der en vild hord af nørder, der alle mente at de stadig havde en chance … ingen havde reelt spillet sig ud af det.
Der var nemlig kun 10 point mellem 1. pladsen og sidste mand. I bolden lige før førerbolden lå et par af de spillere, der håbede på stadig at gøre sig gældende i den samlede GN Race to Brundtlandsejr, bl.a. ”Der Meister”, der skulle forsøge at redde en sæson uden sejr, og Steen Hansen. Sidstnævnte havde endda adskillige shout outs fra sin beundrer i New York, men beundreren skulle dog siden vise sig som lidt af en farisær og vendekåbe, i takt med at Steen faldt ud af kampen.
En anden spiller, der havde spillet sig frem til en plads i bolden, var Carsten Ebdrup. Han var uden for betydning for den samlede sejr i Race to Brundtland, men han havde virkeligt taget sit A-game med til Brundtland.

Èn spiller, der helt glimtede med sit fravær i toppen var Søren Morsing. GN rookien, der havde haft en glimrende sæson og vel nok var storfavorit til en samlet sejr, havde spillet en gudsjammerlig runde lørdag og måtte se sig degraderet til at gå slå ud i den 1. bold kl. 09.30, sammen med tre andre detroniserede spillere. Tal om at få gummiarm, når det gælder (men åbenbart ikke når han spiller dart!:-)).

Matchene kom i gang og der var spændende udvikling i både top og bund – midten var lidt leverpostej. Leif Jensen spillede sig hurtigt ud af førerstillingen, men de tre andre kæmpede en indædt kamp. I bunden havde lørdagens taber Thomas Lind hurtigt efterladt Morten Solgaard med aben og han så længe ud som at skulle tage sidstepladsen i feltet samlet. Men bedst som Solgaard havde opgivet, så kunne man omkring hul 14 – 15 stykker se på Gamebook, at der pludselig kom en faldende engel i form af Tommy Kling styrtdykkende ned igennem feltet. Det gav Solgaard håbet tilbage og golf-lyset var igen tændt i eksil-danskerens blik. Det endte faktisk med at Tommy tog den samlede sidsteplads til stor glæde for Solgaard. Tommy, der lørdag havde modtaget den prestigefyldte titel som årets Yoda-nørd, mente selv at det netop var selve essensen af, hvad en Yoda-nørd bør gøre; tabe så resten kan blive glade!

Blandt de førende blev der kæmpet til de sidste huller for at få de enkelte ekstra point, der skulle til for en sejr og der var vild spænding og tænding.

Da alle matches var færdige, blev scores talt op og lagt sammen. For resultatet for selve matchen søndag skulle det vise sig, at weekenden bød på endnu en jomfru-sejr, da Carsten Ebdrup overstrålede alle andre og tog sin første sejr i GN-regi.

Tilbage var der så kun spænding om den samlede Masters sejr og GN Race to Brundtland. Resultatet i Masters var igen i år utroligt tæt, med to spillere på 57 point og én på 58. Lenler og Brødløs havde gjort hvad de kunne mano a mano med Claus Blem, men den snu sølvræv skulle vise sig for … ja, lige netop … snu for de to andre. Claus Blem blev samlet vinder af GN Masters 2018.  

Så manglede kun GN Race to Brundtland. Med et par super runder i finaleweekenden, havde Lenler kæmpet sig flot op i tabellen, men det rakte desværre ikke til mere end en flot 2. plads. Han skubbede Steen Hansen ned på en 3. plads og Der Meister møvede sig lige op på en 4. plads, lige foran Søren Morsing. Men igen var der en spiller, der allerede fra sæsonens opstart havde proklameret; jeg vinder det hele! (siger vi ikke alle det?) og det skulle vise sig at han fik ret. Claus Blem løb også med den samlede sejr i GN Race to Brundtland og dermed står begge pokaler samlet på samme adresse for første gang … så vidt vi kan huske.

Et kæmpe tillykke til Claus Blem med det flotte resultat og en fantastisk sæson.

Tak til alle for en fantastisk sæson og vi ses næste år, til en ny sæson af Golfnørderne☺

Lørdag:

1. plads: Henrik Lenler

Longest Drive: Morten Brandstrup

Closest to pin: Thomas Lind

Søndag:

1. plads: Carsten Epdrup

Longest Drive: Morten Brandstrup

Closest to pin: Morten Brandstrup

Om forfatteren

Thomas Lind

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.